Referenser


Leif Gustavsson :

Leif bor på Senioren. Mu Thay städar hos honom varannan vecka. - Det är roligt när hon kommer. Vi brukar ha lite språklektioner med många skratt för ibland blir det missförstånd. Hon har städat hos mig nu i två år och jag känner mig helt trygg med henne. Ibland får jag bannor när hon ser att jag städat själv. Hon vet ju att jag har ont i ryggen. Jag uppskattar att hon är både noga och väldigt glad och jag har fullt förtroende för henne.
Mary Svensson - ”Golanhöjden” :

Vi hade länge pratat om att ta hjälp med städningen men jag drog på det för i det längsta vill man ju klara sig själv. Sen fick vi av en granne höra om Handtaget och det kändes helt rätt. Nu har Mu Thay städat hos oss varannan vecka i över ett år och vi är så nöjda. Hon är så duktig och sen har vi så trevligt när hon kommer. Vi brukar fika tillsammans när det är klart, ibland sjunger vi eller dansar ihop. Jag och min man säger ofta till varandra att vi har fått det så bra sen Mu Thay började städa hos oss.Berit Martinsson – Brodalen :

Vi trivs så bra i vårt hus men vi behöver hjälp med trädgården. Htay Aung kommer när det behövs. Ibland jobbar han själv med lövräfsning och liknande men ofta är jag med och vi arbetar ihop. Då gör han de tunga momenten. Även om kommunikationen ibland blir lite haltande har vi trevligt tillsammans. Jag har även haft hjälp av både Kyi Kyi och Te Me They och blivit nöjd. De har alla en känsla för det som växer och ställer verkligen upp i ur och skur.


Marie Schou – Stadsskogen (Handtagets allra första kund) :

Mu Thay kommer till mej varje torsdag. Jag har långa arbetsdagar och att slippa tänka på städning när helgen kommer är helt underbart. I somras när vi var på semester gjorde vi städuppehåll. Istället kom Kyi Kyi och klippte gräset samt vattnade blomkrukorna. Jag har tidigare anlitat annan fönsterputsare men i höstas testade jag Te Me They från Handtaget och blev jätte nöjd. Förutom att han putsade perfekt ställde han iordning efter sig så jag hade inget efterarbete. Han får återkomma till våren, när det är dags igen för fönsterputsning. Vi tänker även anlita Handtaget nästa år för hjälp med att måla huset. Jag gillar hela konceptet med Handtaget. De hjälper mig och jag hjälper dom genom att avstå från att göra jobbet själv. Båda vinner.


Åke Ebegård :

Åke får hjälp med trädgården. - De gör ett fantastiskt bra jobb. De är noggranna och punktliga. De hjälper oss och vi hjälper dem genom att anlita dem. Ett win-win koncep (Kyi Kyi och Htay Aung)

Kent Hiding – Lindesby :

I höstas behövde jag dränera på tomten. Det innebar mycket grävarbete som Handtaget hjälpte till med. Själv har jag så långt ner till marken… Arbetet utfördes effektivt och med god kvalitet till ett bra pris. Karenerna är ju dessutom så positiva, det blir ju trevligare då.

Linn Sander :

Linn är både privatkund och jobbar som fastighetsmäklare hos Fastighetsbyrån. - Jag rekommenderar Linde-Handtaget både privat och i mitt yrke. De har en godhjärtad affärsidé och tillämpar svenska föreskrifter och arbetsvillkor med avtalsenliga löner. Dessutom är städarna punktliga, duktiga och noggranna. I mitt fall städar de mitt hus när vi jobbar och jag känner mig helt trygg då de är så pålitliga. Det är en härliga känsla att komma hem till ett städat hus. (Htoo Pler Say och Paw Eh)
Liljana Karlsson och Ulf Persson :

Lu Pow städar här varannan vecka. Vi tycker det är skönt att få huset noggrant städat så att vi kan ägna tiden åt vad vi tycker är roligare sysselsättningar. På sommaren känns det tryggt att veta att gräsmattan blir klippt och trimmad när vi är på resande fot.

Anna-Lisa Nilsson :

Anna-Lisa, född 1918, är Linde-Handtagets äldsta kund. Hon har bott på Senioren sedan det byggdes 1993. – Vem kunde tro att man skulle bli så här gammal, säger hon och konstaterar att nu är sonen också pensionär. Anna-Lisa har Mu Thay som städar regelbundet hos henne. – Jag hör lite dåligt och förstår inte allt hon säger men hon är så snäll och glad och vi skrattar mycket. Dammar gör jag själv men hon gör det tunga som jag inte orkar. På sommaren när jag sitter på balkongen brukar hon vinka till mej när hon är på väg till någon annan kund. Det är bra med RUT-avdrag för då har man råd med städhjälp.
Lars och Margareta Andersson :

De har just sålt sitt hus och är i inflyttningstagen till den nya bostadsrätten på Golanhöjden (Lövskalmen). De har tidigare anlitat Linde-Handtaget för fönsterputsning och städning men i samband med tillträdet till den nya bostaden tog de hjälp med att rolla väggarna i de rätta nyanserna. – Vi kan verkligen rekommendera dem för den typen av jobb. Det blev bra och gick snabbt och effektivt. De är imponerande noggranna. Raster verkar de inte känna till säger Lars. – I vårt förra hus hade vi en del hopplösa fönster att putsa men det klarade fönsterputsaren fint och en stor bonus är att han plockade ordning efter sig, säger Margareta.
Bengt Andersson :

När vi skulle flyttstäda var Linde-Handtaget ett självklart val. Vi hade hört så mycket gott om dom och blev jättenöjda med resultatet. Det var så skönt att slippa städa när man flyttar, då det är så mycket annat att ta hand om. Jag gillar konceptet att de här invandrarna får hjälp att etablera sig och de gör ett fantastiskt jobb. Nu är jag sugen på att få återkommande städning och kanske lite hjälp med trädgården.